HÁZENÁ
TJ Jiskra Zruč nad Sázavou

Zručský házenkář Matěj Karban rozhodl v Zubří o zisku dvou bodů pro Nové Veselí v čase 59.58 sekundy

HÁZENÁ STARŠÍ DOROST – ZPRAVODAJSTVÍ – FOTO | SOKOL NOVÉ VESELÍ S HRÁČEM JISKRY ZRUČ NAD SÁZAVOU MATĚJEM KARBANEM

Zručský házenkář Matěj Karban rozhodl v Zubří o zisku dvou bodů v čase 59.58 sekundy

Facebooky o házené: Sportovní ozvěny – JT a Joseph Thomans sport

Zubří – Starší dorostenci Sokola Nového Veselí nastoupili ve Sportovní hale v Zubří ke druhému mistrovskému utkání první ligy – sezony 2024/25 proti celku HC Zubří.

Ve starším dorostu Nového Veselí hraje zručský házenkář Matěj Karban.

Sokol Nové Veselí: ,,Starší dorost odehrál vyrovnaný zápas, ve kterém si dokázal několikrát vybudovat tříbrankový náskok. Domácí se však dokázali pokaždé dotáhnout. Poslední minuty tak byly extrémně napínavé. Poté, co domácí vyrovnali, však přišla branka novoveselského Matěje Karbana dvě sekundy před koncem, a tak sokolský starší dorost bral v Zubří dva body!

Starší dorost:

HC Zubří – Sokol Nové Veselí 36:37 (15:17)

Sestava a branky Nového Veselí: Pleva, Jurek – Koníček 14/1, Kakač 10, Karban 5, Navrátil 3, Bartůněk 2, Dlouhý 1, Světlík 1, Finsterle 1, Brzoň, Zajíček, A. Sobotka A., Horáček. Trenér: Róbert Barta.

Hodnocení hlavního trenéra Róberta Barty: „Vstup do sezony jsme absolvovali v Zubří, neboť náš první domácí zápas proti Jičínu byl odložen kvůli nepříznivému počasí. Jsem velmi rád, že jsme ten zápas dokázali zvládnout, i když závěr byl trošku hektický. Dokonce cestujeme ze Zubří se 4 body, což je pokud se nemýlím, tak za posledních osm let, co jsem ve Veselí, se nám to ještě nestalo, takže určitě to člověka potěší. Co se týká samotného zápasu, tak první poločas jsme se soupeřem střídali ve vedení a nikdo si nedokázal vypracovat výraznější náskok. Z našeho pohledu je určitě nespokojenost s řešením přesilovek, bylo tam hodně nepřesností, zlých řešení. Když už jsme se pak dostali do šance, tak jsme to nedokázali proměnit. Naštěstí se to ve druhé části změnilo. Ve druhé půli akorát posledních deset minut, kdy jsme inkasovali devět gólů a soupeř se strašně rychle dokázal prosadit. S tím určitě spokojení nejsme. Naštěstí jsme na to dokázali ještě rychleji reagovat, což byl určitě faktor, který nás i zachránil. To se ukázalo i při poslední akci, kdy jsme inkasovali osm sekund do konce, ale dokázali jsme ještě odpovědět. Celkově si myslím, že můžeme být spokojení s výkony našich opor, které během celého zápasu dokázali držet vysoký standart. Každopádně musíme zapracovat na obraně, protože inkasovat 36 branek je strašně moc. To se nám může v budoucnu vymstít. Jednoznačný cíl do dalšího zápasu je tak zlepšit obranu a věřím tomu, že i gólmani pak budou našimi oporami, jako tomu bylo v přípravných zápasech. Na závěr ještě využiji tuto možnost k pozvání všech rodičů a fanoušků na náš první domácí zápas v sobotu v ZDT Areně. Věřím, že se odprezentujeme klidnějším, sebevědomějším a komplexnějším výkonem.“

Tabulka: (viz foto)

Program: Starší dorost přivítá v sobotu 28. září KH ISMM Kopřivnici, začátek utkání v 14.30 hodin. (Josef Tůma, SNV – ilustrační foto: Josef Tůma)

Tabulka: 

Facebook Comments

Napsat komentář